Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

Appartement in Friesland, beleef het hoge noorden op z'n best!

Friesland appartement

Friesland appartement

Als u een appartement in Friesland huurt, bent u verzekerd van een vakantie in een prachtige omgeving: Friesland is door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap namelijk uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland. Friesland is met de Waddenzee en tal van meren, kanalen en rivieren zeer waterrijk. Voor elke watersportliefhebber is een appartement huren in Friesland dan ook een goede basis voor een geweldige vakantie. Skûtsjesilen, zeilen, vissen en fierljeppen (polsstokspringen) zijn de populairste activiteiten op en rond het water. Wadlopen op het (grotendeels) drooggevallen Wad is ook een geliefde bezigheid. Het is een sportieve uitdaging waarbij u grote kans hebt zeehonden te zien. wadlooptochten zijn er in diverse moeilijkheidsgraden en afstanden. Enkele van deze tochten zijn ook geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

Friese Vrijheid

De Friese Vrijheid is een begrip uit de middeleeuwen. De toenmalige Friezen (de bevolking van de huidige provincies Groningen, Friesland, de kop van Noord-Holland en Oost-Friesland in Duitsland ) werden in die periode niet geregeerd door een hertog of graaf, maar hadden zelfbestuur. Deze situatie hield eeuwenlang stand, en ook nadat er formeel een eind was gekomen aan de Friese Vrijheid, bleef het idee binnen de Friese samenleving leven. Ook nu nog is een zekere onbuigzaamheid (“Wij Friezen knielen alleen voor God”) de Friezen niet vreemd. Een appartement huren in Friesland is dé manier om ook zelf de Friese Vrijheid te ervaren. In een appartement bent u namelijk helemaal vrij om te doen wat u wilt. Een avond barbecueën, de hele middag in een luie tuinstoel lezen, lekker lang uitslapen of juist vroeg op pad? Het kan allemaal. Een appartement in Friesland is een uitstekende uitvalsbasis voor een heerlijke, vrije vakantie.

Een appartement huren in Friesland

Als u erover denkt voor uw vakantie een appartement te huren in Friesland, bent u bij Hogenboom aan het juiste adres. Vanuit uw appartement in Friesland kunt u de mooie en veelzijdige provincie verkennen. Een dagtocht naar een van de Friese Waddeneilanden behoort tot de mogelijkheden, net als gezellig winkelen en ronddwalen in een van de elf Friese steden. Om meer over de geschiedenis van Friesland te weten te komen, is een bezoek aan het Fries Museum in Leeuwarden een aanrader. Dit museum besteedt aandacht aan de geschiedenis van de Friese Vrijheid met o.a. Grutte Pier, maar ook aan de exotische danseres en vermeende spionne Mata Hari, pseudoniem van de in Leeuwarden geboren Griet Zelle. Ook is het leuk om eens een kijkje te nemen bij een van de vele traditionele kaatswedstrijden die in Friesland worden gehouden.

VakantiePark Aquadelta

Vakantiepark Aquadelta

  • Direct aan het Grevelingenmeer
  • Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers

Bungalowpark Schin op Geul

Bungalowpark Schin op Geul

  • In het Zuid-Limburgse heuvellandschap
  • Veel wandel- en fietsmogelijkheden

Per vakantieverblijf gelden er verplichte bijkomende kosten. De bijkomende kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.