Coronavirus COVID-19

Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Deze zijn van toepassing op de Hogenboom parken.

Veelgestelde vragen

Algemene situatie

Q 1. Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Ja, veel parken in Nederland zijn open. Maar het is een terechte vraag. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uw vakantie kan in veel gevallen nog steeds doorgaan. Voor een verblijf op de parken gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen.

Q 2. Welke maatregelen neemt Hogenboom om verspreiding te voorkomen?
Het landelijk beleid is erop gericht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden de (hand)hygiëne te waarborgen. Op onze parken hebben we hiervoor verschillende maatregelen genomen, waar we gasten ook ter plaatse aan herinneren. Op woensdag 6 mei heeft de Nederlandse overheid aangekondigd dat verschillende faciliteiten binnenkort weer open mogen. Sommige zwembaden en restaurants zijn weer open. De eventuele receptie, winkel en fietsverhuur zijn open. U kunt er nog steeds op uit in de omgeving. Er is nóg meer aandacht voor de schoonmaak van veelbezochte plekken en er zijn handgels beschikbaar. Zodra de overheid het toelaat, gaan alle faciliteiten weer open.

Voor de Duitse parken in ons aanbod gelden andere maatregelen. Neem contact op met de receptie van het park voor meer informatie over welke faciliteiten geopend zijn. In alle algemene gebouwen in Duitsland is het dragen van een mondmasker verplicht.

Q 3. Zijn alle vakantieparken van Hogenboom open?
Alle Hogenboom vakantieparken zijn weer open, soms met wat aanpassingen vanwege het coronavirus. Denk hierbij aan faciliteiten die beperkt open of gesloten zijn.

Duitsland:
Buitenlandse gasten zijn weer welkom in Duitsland. In een vakantiewoning mogen gasten verblijven van maximaal 2 verschillende gezinnen (woonadressen). In alle algemene gebouwen in Duitsland is het dragen van een mondmasker verplicht.

Boekingen

Q 4. Ik wil omboeken naar een latere aankomst. Kan dat?
U kunt gebruikmaken van onze omboekgarantie. Bij Hogenboom kunt u altijd tot 28 dagen voor uw aankomst zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. Een vakantie in een andere periode of op een andere bestemming kan natuurlijk wel iets duurder uitvallen. In dat geval wordt alleen het verschil verrekend (u betaalt dus geen wijzigingskosten).